Igienă și profilaxie dentară

O bună igienă zilnică asigură parțial sănătatea cavității bucale. Intervenția regulată a specialiștilor nu doar că previne apariția și dezvoltarea cariilor, dar îmbunătățește și starea generală a danturii.

O ședință de profilaxie realizată la interval de 6 luni, este suficientă pentru un zâmbet sănătos.
Dacă încă te mai întrebi de ce ai nevoie de ea, atunci această informație e pentru tine.
În fiecare zi dinții și gingiile noastre sunt supuse unor încercări colosale. Bacteriile acumulate pe suprafața dinților, au tendință de a se dezvolta, formând astfel o peliculă ce nu permite dinților să respire. În timp, sunt afectați și dinții laterali, gingiile sănătoase și într-un final apar consecințe mult mai complexe. De la carii profunde, la boli parodontale și chiar pierderea definitivă a dinților.

Detartrajul

Detartrajul este posibil ce mai plăcută procedură. Este total inofensivă, nu provoacă durere și nu afectează substraturile gingivale. Aceasta presupune îndepărtarea profesională a depunerilor de tartru de pe suprafața dinților. Iată câteva beneficii ale acestei proceduri:

Minimizează riscul de apariție a cariilor. Curățarea regulată oferă gingiilor suficientă putere de protecție a dinților și de prevenire a depozitării deșeurilor alimentare.

Îmbunătățește aspectul estetic al dinților, previne apariția petelor, îngălbenirea și deteriorarea acestora.

Contribuie la eliminarea respirației urât mirositoare, cauzată de acumularea bacteriilor la baza dinților.

În clinica Studio Dent procedura durează între 45 și 60 de minute și include 3 etape esențiale:
• detartraj cu ultrasunet
• periaj profesional
• fluorizare

Pe lângă detartrajul cu ultrasunet, în cadrul igienizării profesionale se mai utilizează un dispozitiv – Air Flow.
Acesta utilizează apă, aer și pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele, de p suprafața dinților. Datorită pulberii de bicarbonat, lustruirea dinților poate fi efectuată concomitent cu igienizarea. Procedură extrem de utilă în special pentru fumători ce se confruntă cu pete nicotinice.

 

Vizitele regulate la cabinetul stomatologic sunt mai mult decât necesare, acestea vă asigură un zâmbet sănătos!